Zaaizaden

Zaaizaden

GEDO is leverancier van zaaizaden voor de veehouder en akkerbouwer. Door samenwerking met meerdere zaadveredelingsbedrijven zijn we specialist in diverse teelten.

grasmengels

Graszaad

maiszaad

Maiszaad

groenbemester biologisch

Groenbemesters

sorghum

Sorghum

Direct naar jouw soort zaad? Maak hier jouw keuze

Ben je op zoek naar graszaadmengsels voor blijvend grasland, met of zonder klaver, of een soortenrijk grasland, dan zijn er diverse mogelijkheden.

Wil je maïs telen, en ben je op zoek naar een vroeg ras dat je voor 1 oktober kunt hakselen, of ga je voor middenvroege rassen voor een grotere opbrengst en gelijkzaai/onderzaai zodat je na 1 oktober kunt hakselen? 

Behalve in de maïsteelt hebben we ook een diversiteit aan groenbemesters op bouwland. De juiste groenbemester is de basis voor de teelt van het te verbouwen gewas in het nieuwe seizoen. Laat je informeren wat in jouw situatie het beste past. 

Biologische zaad is beschikbaar in grassen, klavers, maiszaad en diverse andere gewassen en groenbemesters. Vraag gerust naar de beschikbaarheden. 

Ook zijn er mogelijkheden voor nieuwe teelten, zoals sorghum, veldbonen enz. 

Ben je op zoek naar een 3e gewas voor de gewasdiversificatie of wil je meer eiwit van het eigen land, dan zijn er zeker mogelijkheden! 

  • De hoogste eiwitopbrengst van eigen land

    De veldboon is de snelst groeiende eiwitteelt in ons land. Deze vlinderbloemige heeft in ons land veruit de hoogste opbrengstpotentie, van 5 tot ruim 8 ton bonen per hectare, met 25 tot 32% eiwit én tot 400 gram zetmeel. In het kader van voeraankopen verlagen, eiwit van eigen land en het nieuwe GLB is de teelt van veldbonen voor steeds meer bedrijven interessant.

  • Maisrassen 2023

    Bij de keuze van het maisras staat korrelrijpheid centraal. De korrel dient goed af te rijpen om voldoende zetmeel in jouw maiskuil te realiseren. Een gezonde groene plant bij hakselen geeft daarbij een frisse en smakelijke kuil die goed wordt opgenomen. Kies daarom een maisras dat qua vroegrijpheid past bij jouw bedrijfssituatie.

  • Geslaagde GEDO mais demodagen 2022

    We kunnen terug kijken op 3 geslaagde mais demodagen, afgelopen 7, 8 en 9 september 2022.

  • Maisoogst komt er aan

    Voor normale mais, die er ondanks de droogte nog goed bij staat, geldt hetzelfde als andere jaren: oogst bij een drogestofgehalte rond de 36 procent droge stof. Door het mooie weer afgelopen zomer is de oogst zeker 2 tot 3 weken eerder. Door aanhoudende zon kan de afrijping nu heel snel gaan.

     

  • Groter verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte’ grassen

    Een goed grassenbestand is cruciaal voor een goede grasproductie.