Nieuws

Nieuws en Evenementen

Bij GEDO zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden je dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events in ons bedrijf. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws of schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen belangrijk nieuws te missen.

Zaaizaden

De hoogste eiwitopbrengst van eigen land

De veldboon is de snelst groeiende eiwitteelt in ons land. Deze vlinderbloemige heeft in ons land veruit de hoogste opbrengstpotentie, van 5 tot ruim 8 ton bonen per hectare, met 25 tot 32% eiwit én tot 400 gram zetmeel. In het kader van voeraankopen verlagen, eiwit van eigen land en het nieuwe GLB is de teelt van veldbonen voor steeds meer bedrijven interessant.

SeizoensnieuwsZaaizaden

Maisrassen 2023

Bij de keuze van het maisras staat korrelrijpheid centraal. De korrel dient goed af te rijpen om voldoende zetmeel in jouw maiskuil te realiseren. Een gezonde groene plant bij hakselen geeft daarbij een frisse en smakelijke kuil die goed wordt opgenomen. Kies daarom een maisras dat qua vroegrijpheid past bij jouw bedrijfssituatie.

Evenementen

Geslaagde GEDO mais demodagen 2022

We kunnen terug kijken op 3 geslaagde mais demodagen, afgelopen 7, 8 en 9 september 2022.

Zaaizaden

Maisoogst komt er aan

Voor normale mais, die er ondanks de droogte nog goed bij staat, geldt hetzelfde als andere jaren: oogst bij een drogestofgehalte rond de 36 procent droge stof. Door het mooie weer afgelopen zomer is de oogst zeker 2 tot 3 weken eerder. Door aanhoudende zon kan de afrijping nu heel snel gaan.

 

Overig nieuws

Groter verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte’ grassen

Maismelding gedaan en nu?

Vanggewas tijdig onderwerken

doorzaai graszaad

Bemesten eerste snede

Beperk de verliezen met Novurea

Kunstmest blijft duur

Betalingsrechten

Aanmelden maispercelen 2022

Vroeg maiszaad bestellen bij GEDO loont!!

Even voorstellen, Rowan Timmer

Landbouwplastic

Vanggewas na mais binnen 3 dagen