Meststoffen

Meststoffen

Om een goede opbrengst van de (veelal dure) grond te halen is het belangrijk dat de bemestingstoestand goed is. Op bijvoorbeeld zandgronden is de zuurtegraad (pH) een belangrijk gegeven om het vrijkomen van de verschillende elementen te bevorderen.

 

In het algemeen is het belangrijk een goede structuur en bodemleven te bevorderen. Het is belangrijk om over een (actueel) grondmonster te beschikken.

Biologische meststoffen

Biologische meststoffen

biologische kunstmest

Kunstmest

Direct naar jouw meststof? Maak hier jouw keuze

Bij het uitrijden van dierlijke mest is het van belang om te weten wat erin zit. Dit kan door middel van een monster van je uitslag bij het afvoeren van mest of een monster van de mestopslag. Het is daarna belangrijk om aanvulling te geven met kunstmest om hoofdelementen zoals stikstof, fosfaat en kali aan te vullen.

Ook andere elementen zoals Calcium, Magnesium, Zwavel, Natrium, Cobalt en Selenium zijn belangrijk zowel voor de groei op het land als voor de gezondheid van je dieren. 

Voor biologische veehouderij en diverse teelten zijn er met meststoffen vaak meerdere mogelijkheden dan je zou verwachten.

GEDO beschikt over een breed assortiment kunstmeststoffen en kan je helpen met het bepalen van de juiste soorten voor jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

  • De hoogste eiwitopbrengst van eigen land

    De veldboon is de snelst groeiende eiwitteelt in ons land. Deze vlinderbloemige heeft in ons land veruit de hoogste opbrengstpotentie, van 5 tot ruim 8 ton bonen per hectare, met 25 tot 32% eiwit én tot 400 gram zetmeel. In het kader van voeraankopen verlagen, eiwit van eigen land en het nieuwe GLB is de teelt van veldbonen voor steeds meer bedrijven interessant.

  • Maisrassen 2023

    Bij de keuze van het maisras staat korrelrijpheid centraal. De korrel dient goed af te rijpen om voldoende zetmeel in jouw maiskuil te realiseren. Een gezonde groene plant bij hakselen geeft daarbij een frisse en smakelijke kuil die goed wordt opgenomen. Kies daarom een maisras dat qua vroegrijpheid past bij jouw bedrijfssituatie.

  • Geslaagde GEDO mais demodagen 2022

    We kunnen terug kijken op 3 geslaagde mais demodagen, afgelopen 7, 8 en 9 september 2022.

  • Maisoogst komt er aan

    Voor normale mais, die er ondanks de droogte nog goed bij staat, geldt hetzelfde als andere jaren: oogst bij een drogestofgehalte rond de 36 procent droge stof. Door het mooie weer afgelopen zomer is de oogst zeker 2 tot 3 weken eerder. Door aanhoudende zon kan de afrijping nu heel snel gaan.

     

  • Groter verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte’ grassen

    Een goed grassenbestand is cruciaal voor een goede grasproductie.