Meststoffen

Meststoffen

Om een goede opbrengst van de (veelal dure) grond te halen is het belangrijk dat de bemestingstoestand goed is. Op bijvoorbeeld zandgronden is de zuurtegraad (pH) een belangrijk gegeven om het vrijkomen van de verschillende elementen te bevorderen.

 

In het algemeen is het belangrijk een goede structuur en bodemleven te bevorderen. Het is belangrijk om over een (actueel) grondmonster te beschikken.

Biologische meststoffen

Biologische meststoffen

biologische kunstmest

Kunstmest

Direct naar jouw meststof? Maak hier jouw keuze

Bij het uitrijden van dierlijke mest is het van belang om te weten wat erin zit. Dit kan door middel van een monster van je uitslag bij het afvoeren van mest of een monster van de mestopslag. Het is daarna belangrijk om aanvulling te geven met kunstmest om hoofdelementen zoals stikstof, fosfaat en kali aan te vullen.

Ook andere elementen zoals Calcium, Magnesium, Zwavel, Natrium, Cobalt en Selenium zijn belangrijk zowel voor de groei op het land als voor de gezondheid van je dieren. 

Voor biologische veehouderij en diverse teelten zijn er met meststoffen vaak meerdere mogelijkheden dan je zou verwachten.

GEDO beschikt over een breed assortiment kunstmeststoffen en kan je helpen met het bepalen van de juiste soorten voor jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

 • Groeiende interesse in teelt luzerne

  Het areaal luzerne in Nederland is het afgelopen jaar flink toegenomen. Hier heeft het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid een grote invloed op gehad.

 • Explosieve COUNTRY voordeelactie!

  Ontvang nu 15kg GRATIS bij een minimale aankoop van 240kg COUNTRY grasmengsels.

 • Beregenen tijdens de bestuiving

  Boeren die hun maïsland willen beregenen, doen er verstandig aan om dat niet tijdens de bestuivingsperiode te doen.

 • Hoe kies ik de juiste groenbemester?

  Groenbemesters kunnen een belangrijke sleutel zijn tot het verbeteren van de bodem en bodemstructuur.

 • Maisdemo 2023

  Maisdemo’s 7 en 8 september