Landbouwplastic

GEDO nieuws 07-10-2021

Naast veevoeders, zaaizaden en kunstmest doen we de laatste jaren ook steeds meer in landbouwplastic.

De meest gangbare maten landbouwplastic en kantfolie hebben we op voorraad, maar we kunnen vanzelfsprekend ook snel de door jouw gewenste maten leveren.

Het zal je bekend zijn dat de energie- en grondstoffenprijzen momenteel stijgen. Dat heeft ook zijn effect op de prijzen van ons landbouwplastic. Profiteer daarom nu nog van onze scherp geprijsde voorraad. Naast een ruim assortiment landbouwplastic hebben wij een ruim aanbod in kuilkleden en zand/grindslurven.

Voor een goede conservering van kuilgras en mais het belangrijk is dat er zo weinig mogelijk zuurstof aanwezig is in de kuil. Essentieel daarbij is om de kuil snel en goed af te sluiten met hoogwaardige landbouwfolie. Dit plastic moet bestand zijn tegen zware omstandigheden maar tegelijk ook soepel zijn. Hoge trekkracht en rek zijn daarbij 2 belangrijke kenmerken.

Naast de gebruikelijke afdekfolie zien wij ook het gebruik van kantfolie en onderfolie toenemen. Wij adviseren het gebruik van een onderfolie, deze is geschikt dankzij het soepele en dunne karakter. De folie zuigt zich vast aan de kuil waardoor deze sneller en beter luchtdicht afsluit.

Daarnaast kunnen we kuilkleden en zand/grindslurven leveren.

Ons advies is om de kuil goed en snel af te sluiten en daar vooral niet op te bezuinigen.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen, of heb je vragen over een bepaald product, neem dan contact op met Rowan of Gert-Jan.