Meststoffen

Meststoffen

Om een goede opbrengst van de (veelal dure) grond te halen is het belangrijk dat de bemestingstoestand goed is. Op bijvoorbeeld zandgronden is de zuurtegraad (pH) een belangrijk gegeven om het vrijkomen van de verschillende elementen te bevorderen.

 

In het algemeen is het belangrijk een goede structuur en bodemleven te bevorderen. Het is belangrijk om over een (actueel) grondmonster te beschikken.

Biologische meststoffen

Biologische meststoffen

biologische kunstmest

Kunstmest

Direct naar jouw meststof? Maak hier jouw keuze

Bij het uitrijden van dierlijke mest is het van belang om te weten wat erin zit. Dit kan door middel van een monster van je uitslag bij het afvoeren van mest of een monster van de mestopslag. Het is daarna belangrijk om aanvulling te geven met kunstmest om hoofdelementen zoals stikstof, fosfaat en kali aan te vullen.

Ook andere elementen zoals Calcium, Magnesium, Zwavel, Natrium, Cobalt en Selenium zijn belangrijk zowel voor de groei op het land als voor de gezondheid van je dieren. 

Voor biologische veehouderij en diverse teelten zijn er met meststoffen vaak meerdere mogelijkheden dan je zou verwachten.

GEDO beschikt over een breed assortiment kunstmeststoffen en kan je helpen met het bepalen van de juiste soorten voor jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

  • Hoe komt mijn grasland de winter uit?

    Sinds half oktober zijn de omstandigheden voor grasland zeker niet optimaal geweest. Door de regen zijn veel graspercelen lang de winter in gegaan, onder water komen te staan en vervolgens vorst. Soms nog regionaal schade door ganzen, wild of ongedierte. Wat is het effect van deze externe invloeden op grasland?

  • Voorkom maiskopbrand met de juiste raskeuze

    Maiskopbrand komt steeds vaker voor.

  • Hoe verbeter je je ruwvoerteelt?

    Gezond ruwvoer betekent gezonde dieren.

  • DUO mais hakselen

    Hakselen Caussade DUO mais.

  • Rustgewas

    Op bouwland op zandgrond geldt dat je 1 keer in de 4 jaar een rustgewas teelt.